Козметика » Информационен блог » Знаете ли, че ... » Зеленият чай – здраве във всяка чаша

Зеленият чай – здраве във всяка чаша

Той се приготвя от листата на вечно зелен храст, от който се приготвя и черния чай. Черният чай минава по-специфична преработка и затова е по-силен и не се харесва на всеки. Зеленият чай има изключително благоприятно действие върху човешкия организъм.

Той е неизменна частот азиатската култура . В Англия също е на голяма почит и заема достойно място в традиционния следобеден ритуал за пиене на чай. Предизвикваме ви да вземете пример от народите, които отдават необходимата почит на зеления чай.

 

Как действа зеленият чай?

 

 • Има благоприятно влияние върху метаболизма. Пречиства организма и засилва перисталтиката. Стимулира произвеждането на хормона норадреналин, който помага за бързото изгаряне на калории. Зеленият чай е един от най-благоприятните видове чай за отслабване, защото не влияе значително на кръвното налягане и няма изкуствено действие. Действието му е меко и ако нямате проблеми, няма да усетите значително влияние върху метаболизма си.
   
 • Особено добре се отразява на бъбреците и пикочния мехур.
   
 • Съдържа голямо количество витамин С и е силен антиоксидант. Неутрализира свободните радикали, които са основните виновници за стареенето на организма. Затова много хора смятат, че зеленият чай удължава живота.
   
 • Консумирането на разумно количество зелен чай, поддържа тонуса, поради съдържащия се кофеин в него. Помага при преумора и продължителна работа, изостря ума.
   
 • Изследователи на свойствата на зеления чай твърдят, че той помага срещу образуване на ракови клетки в организма.
   
 • Съдържащият се в него цинк го прави много благотворен за бременни жени.
   
 • Поддържа нормалната дейност на сърцето и е полезен за хора с високо кръвно налягане.
   
 • Има много добро пречистващо действие. Прочиства кръвта и кръвоносните съдове. Препоръчва се за пушачи, защото помага да се изхвърлят по-бързо вредните вещества, натрупани след продължително тютюнопушене.
   


Препоръчваме Ви тези продукти:


Продукти на фокус:


Прехвърляне от аудиокасети и плочи на CD или mp3