Козметика » Информационен блог » Знаете ли, че ... » Защо перлите са ценени

Защо перлите са ценени

Естествените перли са случаен продукт на природата. Когато дребна песъчинка или друго чуждо тяло попадне в мидата, тя се стреми да го изолира, като го обвива в седеф, отделян от мантията й. Седефът се натрупва около песъчинката и се втвърдява - така се образува блестящата перла.

 

Познати са два рода морски и един род речни бисерни миди. Традиционно те се ловят в Персийския залив, Червено море, крайбрежията на Шри Ланка, Мадагаскар и Австралия, моретата на Япония,  тихоокеанския бряг на Панама, западното крайбрежие на Мексико, водите на Флорида и Калифорнийския залив. Има сведения за отделни редки случаи, когато бисерни миди са срещани и в Черно море.

 

Най-големият открит до момента бисер се пази в Британския музей в Лондон – той тежи 434 карата.
Има форма на удължена капка с дължина около 5 см, а повърхността му е бяло-розова. Най-скъпите естествени перли са с розов и синкав оттенък. Другите цветови оттенъци са златист,  сребрист, зелен, черен, съществуват и перли в цветовете на дъгата Най-скъпите естествени перли са с розов и синкав оттенък. Другите цветови оттенъци са златист, сребрист, зелен, черен, съществуват и перли в цветовете на дъгата.

 

Освен като накити перлите винаги са се използвали и за козметични цели. Съвременната индустрия извлича калций от стрити на фин прах перли. Перленият прах се влага също в пудрите и кремовете за лице. Той естествено се съвместява и абсорбира от кожата и тялото. Съдържа над 12 минерала и около 18 аминокиселини, които имат лечебни свойства и участват в процеса на клетъчното хранене.

 

Според астролозите перлите са подходящи за зодиите Рак, Близнаци и Риби.  Перлите символизират любов, успех, щастие и чистота. Те балансират и лекуват всички чакри, а ако човек ги сънува, ще има много верни приятели. Те поемат негативните енергии от човека,  който ги носи, и му помагат да види и да приеме истината за себе си.

 Продукти на фокус:


Прехвърляне от аудиокасети и плочи на CD или mp3