Козметика » Онлайн магазин » Книги и DVD » Законът за привличането

12.00лв.

Добави коментар
Законът за привличането
Тази книга представя основите на оригиналното учение на Абрахам. Тя ще ви помогне да разберете как всички неща, както желани, така и нежелани, са привлечени към вас по силата на най-мощния Закон във Вселената - Закона за привличането (който гласи: Сходните неща се привличат).

Сигурно сте чували поговорките "Пари при пари отиват", "Каквото повикало, такова се обадило" и въпреки че някои от най-прочутите учители в историята говорят за Закона за привличането, никога досега той не е бил обясняван така ясно и разбираемо, както в тази книга на световно известните автори Естер и Джери Хикс. От нея ще научите как действат вездесъщите Закони, които управляват тази Вселена, и по какъв начин можете да ги накарате да работят във ваша полза. Съдържащото се в нея знание ще отговори на всички въпроси за практическия живот, които бихте могли да зададете. Най-накрая ще можете да разберете защо вашият живот и този на хората около вас е такъв, какъвто е. Тази книга ще ви помогне да заживеете живот, изпълнен с радост, и да бъдете, да правите и да имате всичко, което желаете.

Естер и Джери Хикс, автори на книгите Поискай и ще ти бъде дадено и Силата на осъзнатото намерение, разпространяват учението на Абрахам-Хикс за изкуството да допускаме в живота си Благополучието, което е присъщо на всичко живо.

Семейство Хикс провеждат семинари в до 60 града годишно и до този момент са издали повече от 700 книги, аудио- и видеокасети, компактдискове и DVD-та. Адресът на страницата им в интернет е: www.abraham-hicks.com Посетете страницата на Hay House: www.hayhouseradio.com

Кой е Абрахам?

За онези, за които те са непознати, Абрахам са група от нефизически съзнания, които говорят чрез Естер Хикс (която играе ролята на това, което мнозина биха нарекли медиум, въпреки че те никога не ползват този термин). Естер и съпругът й, Джери, прекарват по-голямата част от живота си в пътуване из САЩ и провеждане на семинари, в които гостите могат да задават на Абрахам въпроси за собствените си лични проблеми. Тонът на Абрахам е освежаващо не-наставнически, а подходът им набляга на това да помогнат на хората да се настроят към собствените си напътствия, които идват отвътре, вместо да разчитат на съвета и правилата на други. Освен това те са издали и редица книги, в които се съдържа информацията, идваща от Абрахам, в чиста, нередактирана форма, във вида, в който са записани от Естер. През последните няколко години Абрахам бързо набраха популярност паралелно с разпространението на повече материали за Закона за привличането.

Поискай и ще ти бъде дадено: Как да осъществим желанията си излезе през 2004г. и беше третата поред книга на Абрахам – Хикс (след Ново начало, том I и II). Поискай и ще ти бъде дадено е една от любимите ми книги на Абрахам – Хикс, и смятам, че тя ще е особено полезна на онези, които все още не познават Абрахам, тъй като покрива подробно основите на учението им и е много ясна и четивна. Какво съдържа книгата? Поискай и ще ти бъде дадено започва с кратка уводна част, в която Джери и Естер разказват как са се запознали с Абрахам, и която би била интересна за всеки, който е любопитен за това как е възникнал феноменът Абрахам - Хикс и по какъв начин Естер получава информацията си. Но дори и да сте скептични към начина, по който е получена, тази информация може да бъде от полза за всеки, независимо откъде е дошла.

След увода книгата е разделена на две големи части. Първата дава обща информация за ролята на съзнанието в сътворяването на реалността и за основната цел на живота, докато втората част е по-практично ориентирана, като всяка глава описва определен “процес”, или техника, с чиято помощ можеш да накараш желанията си да се сбъднат. Двайсет и двете глави в първата част на книгата са много ясно изложени, а тонът, с който са написани, е положителен и окуражаващ. Темите включват основната ни цел в живота (а именно – да му се наслаждаваме!); вибрационната природа на Вселената и собствената ни сила като творци на собствената си реалност; това, че можем да бъдем, да правим или да имаме всичко, което пожелаем; насоки за това как да се освободим от вътрешното си съпротивление и да позволим на желанията си да се сбъдват бързо и лесно, и най-вече значението на емоционалната ни система за напътствие, в която трябва винаги да се вслушваме, ако искаме да се изравним с желанията си по възможно най-добрия начин. В Поискай и ще ти бъде дадено Абрахам представят концепцията за емоционалната стълбица, която се състои от 22 нива на емоцията, подредени във възходящ ред (най-отрицателната се намира най-отдолу, а най-положителната – най-отгоре.). Най-просто казано, когато се чувстваме добре, ние сме в хармония с желанията си и с “Вътрешния си Аз” (който някои биха нарекли Вселената, по-висше Аз, Изначалната енергия, Бог и пр.). Абрахам изтъкват, че когато се чувстваме много зле, не бихме могли незабавно да се почувстваме добре (следователно няма смисъл да се опитваме да прескачаме директно от отчаяние към радост), така че е необходимо да се изкачим по стълбицата стъпало по стъпало. По този начин можем да променим чувствата си – а с тях и точката си на привличане – по отношение на всеки въпрос, който е важен за нас.

Обсъждането на тази емоционална стълбица образува ядрото на книгата, а втората част на Поискай и ще ти бъде дадено описва в подробности всеки един от 22-та процеса, с чиято помощ човек може да се изкачи по емоционалната стълбица от всяка изходна точка. Някои от тези процеси са по-универсални, а други са предназначени да бъдат ползвани в конкретни ситуации, например за привличане на повече пари или здраве. И не е необходимо да се опитвате да ги приложите всичките – те са предназначени за хора, които се намират на различни нива на емоционалната стълбица и по тази причина не всички са подходящи за всякаква ситуация; целта е да започнете с процеса, който е най-близък до емоционалното ви състояние в момента. Абрахам съветват да последваме вътрешното си напътствие и да изберем процеса (процесите), които интуитивно ни привличат най-силно. Никога не е добре да правиш нещо, което не ти е приятно, само защото се предполага, че е полезно.

Това е едно от нещата, които наистина ме привличат в Абрахам – мисленето по линиите на “трябва да страдаш, за да бъдеш възнаграден,” което често се среща в книгите от този тип, тук отсъства напълно. Лично за мен емоционалната скала на Абрахам и свързаните с нея процеси бяха от огромна полза в усилията ми да намеря хармония с желанията си в много области на живота, както и просто да се почувствам по-добре като цяло. На кого ще се хареса? Накратко Поискай и ще ти бъде дадено казва следното: ти носиш пълната отговорност за сътворяването на живота си и – както предполага заглавието – получаваш всичко, което поискаш. Истинската ти задача е изравниш вибрацията си с тази на желанията си, и емоционалната скала и процесите ти помагат в тази задача. Всъщност книгата е много проста и лесна за разбиране, и същевременно много подробна, четивна и вдъхновяваща.

Дали Поискай и ще ти бъде дадено ще ти бъде от полза? Може би, ако имаш открито съзнание и можеш да приемеш, че смисълът на живота е да изпитваш радост (а не да страдаш, да доказваш, че си достоен, да работиш усилено и да бъдеш супер продуктивен, или всичко друго, в което се опитва да ни убеди обществото). Ако сте гледали филма Тайната или от друго място сте се запознали със Закона за привличането, то Абрахам също ще ви допаднат, особено ако не сте задоволени от обясненията на другите автори. По мое мнение Абрахам са най-добрия източник на информация за Закона за привличането, до който имаме достъп, тъй като обясняват всичко толкова подробно и стигат толкова по-далеч от онова, което обикновено вълнува човешките писатели с тяхната ограничена перспектива (ако непрестанните приказки за „вибрации” и „енергия” те плашат, най-вероятно Абрахам не са за теб!). Онези, които вече са запознати с Абрахам, също ще се влюбят в книгата, защото в нея прекрасно е изложено най-важното от тяхното учение.

Закоравелите скептици, според които всичко, свързано със Закона за привличането или силата на съзнанието, е глупост, никак няма да харесат книгата, но най-вероятно няма и да бъдат привлечени от нея! Винаги гледам с известно подозрение на изцяло положителни рецензии, но в тази книга наистина не намерих нищо, за което да се хвана. Независимо дали си доволен от живота си и искаш да го запазиш такъв, какъвто е, или дори да го подобриш, или имаш истински „проблеми”, които искаш да разрешиш, тази книга ще ти бъде от полза. Тъй че ако имаш открито съзнание и си готов да поемеш пълната отговорност за сътворяването на живота си, Поискай и ще ти бъде дадено вероятно е идеална за теб.

Добави коментар

Горещи оферти
shadow


Прехвърляне от аудиокасети и плочи на CD или mp3