Козметика » Информационен блог » Красота » Видео уроци за красота » Таласотерапия - чувствителен скалп - видео урок

Таласотерапия - чувствителен скалп - видео урок

 

Лятото е прекрасен сезон. Но много често когато се погледнем в огледалото разбираме, че косата ни е повяхнала, изгубила е блясък, станала е по-тънка и някак вяла. Защо? Също като цветето което не сте поливали докато сте били на почивка. То е още живо, но листата му са клюмнали, пръста му е напукана и суха. Има нужда спешно от поливане с вода. Това се случва и с нашата коса. От сухия въздух, високите температури, непълноценното хранене, тормозенето на косата с преса, сешоар и маша, морска вода или басейн, скалпа се изсушава. Това нарушава пълноценното хранене на корените на косата. И за да запазим косата си и да се радваме на красивата и бляскава външност прибягваме до ползите от морето.


Таласотерапията ( терапия с водорасли) е позната от векове. За по-любознателните препоръчвам да прочетат историята на таласотерапията. (eks-bg.com ) Специално за чувствителен, раздразнен и изсушен скалп, EKS Thalassotherapy предлагат серията Comfort.


Таласотерапията на EKS е комбинация от морски водорасли на прах и ароматоемуслия. В купичка за смесване на боя слагаме около 30 гр от водораслите на прах и половината от ароматоемулсията в комплекта. Разбъркваме докато се получи еднородна смес не много гъста но и не много течна. Преди да преминем към нанасяне на получената "морска кал", поставяме няколко капки от емулсията в скалпа и с притискащи движение правим лек масаж на скалпа. Така даваме възможност на емуслията да проникне в дълбочина и да подготви скалпа за нанасяне на калта. Хубаво е да сложите и по една капка на обратната страна на китките на ръцете за да може да вдишвате аромата. Така вие пълноценно ще осъществите ароматерапията. За още по-голямо въздействие се отпуснете, слушайте лека музика и се отдайте на красиви мисли.

 


Морската кал се нанася в основата на косата върху скалпа с подходяща четка. Обработваме само теменната част. Не нанасяме от продукта на тила и под ушите. Възможно е затопляне при използване на терапиите против косопад, мазна коса и пърхот. При тази терапия ще почувствате силно изстудяване, което в края ще се смени с леко затопляне. Всичко това има за цел да увеличи микроциркулацията на кръвта в скалпа и да даде хранителни и регенериращи елементи на корените на косата.
С така нанесената "морска кал" престоявате 15 мин. През това време може да пиете чай или кафе с което да удължите фазата на спокойствие и отпускане. Не ви препоръчвам да водите разговори и да упражнявате активна мозъчна дейност.


Преминавате към измиване. Използвайте хладка вода, защото топлата вода стяга "морската кал" и тя трудно се отделя от косъма. След като отстраните основния материал вземете шампоан Comfort от същата серия. Той е силно ароматизиран и ако вдишвате с пълни гърди наистина ще се почувствате комфортно. Така сливате в едно ароматерапията и таласотерапията.


След като подсушите косата пристъпвате към втората много важна част от терапията - нанасяне на енергезираща ампула, лосион Comfort. До тук скалпа ви бе третиран с водорасли и емуслия от масла които стимулираха кръвообръщението в основата на скалпа, почистиха мъртвите епителни клетки от повърхността, отстраниха натрупания себум и отвориха порите на скалпа ви за да поемат кислород. Ампулата съдържа екстракт от водорасли и масла които ще подхранят допълнително фоликулите на косата ви. Използвате половин ампула, като втората половина ще използвате при следващо измиване на косата и ще нанесете преди изсушяване по същия начин. С масажни движения втрийте докато лосиона попие в скалпа.


Преди да преминем към изсушаване ще използваме кристали на основата на ленено семе, които предпазват косата от агресията на сешоара и допълнително придават блясък и обем в корените. Количеството е 2-3 капки в зависимост от дължината на косата. Хубаво е да споменем, че не омазняват.
Така подхранена и стимулирана косата ви ще бъде в пъти по-здрава, по-бляскава и по-устойчива на външни влияния. Кислорода, който е така необходим за всичко живо, ще може по безпрепятствено да достигне вашият скалп и да даде живот на всеки косъм. Таласотерапията е хубаво да се прави поне три пъти в годината, особено при смяната на сезоните. Разбира се шампоана и ампулите може да ги ползвате постоянно и да се наслаждавате на красива и здрава коса.

 

Използвани продукти:

Чувствителен скалп таласотерапия професионална процедура от EKS
Шампоан за чувствителен скалп професионален 200 ml.-Comfort EKS
Ампули за чувствителен скалп-Energy Comfort EKS
Професионални кристали за коса - Osolemio
Лак за коса с умерено силна фиксация Estro - EKS
 

 

Музика: rejekHz - haircut


Ако не желаете сами да експериментирате, можете да получите този ефект с използваните във видеото продукти, като посетите фризьорски салон "Жени",  гр. София, ж.к. Люлин, бл. 228, тел.: 0888816544


Препоръчваме Ви тези продукти:


Продукти на фокус:


Прехвърляне от VHS на DVD