Козметика » Информационен блог » Знаете ли, че ... » Шипковото масло - мощен хидратант с доказан регенериращ ефект

Шипковото масло - мощен хидратант с доказан регенериращ ефект

Шипковото масло се извлича от семената на плода на шипката (Rosa Canina L.) чрез метода на студено пресоване. Маслото е 100% чист натурален, нерафиниран продукт, не съдържа химически разтворители, захари, изкуствени оцветители, ароматизатори и консерванти. Извлича се от семките на шипковия храст в страни като Чили и Аржентина - основни производители на шипково масло.


Използва се предимно за козметични цели, в продукти за грижа за кожата, както и за третиране на различни кожни проблеми като дерматити, акне и екзема. Има приложение и при състарена кожа, при слънчеви изгаряния, чупливи нокти и бръчки. Ревитализира кожата, намалява бръчките и белезите на преждевременното стареене, помага да се неутрализира неблагоприятния изсушаващ ефект на слънцето, изравнява тена на лицето и прави кожата гладка. Шипковото масло съдъжа ценни за здравето биологични съставки, съвместими с човешкия организъм и не предизвикващи алергични реакции, подхранва кожата с жизненоважни  съставки и ускорява образуването на нови клетки.

Шипковото масло е едно от най-уникалните растителни масла, с богато съдържание на ретинол (витамин А) и витамин С, съдържа основни мастни киселини - Омега-3 и Омега-6, витамини и биофлавоноиди. Притежава високо съдържание на ненаситени основни мастни киселини - олеинова (44-50%) и линоленова (30-35%), които тялото не може да възпроизвежда, а те подпомагат подхранването на кожата и поддържат здравето й. Шипковото масло е естествен хидратант за сухата, чувствителна, алергична, увредена от слънцето, проблемна кожа и е отлично за ежедневна грижа.

Дава чудесен ефект при третиране на кожни изгаряния, особено се препоръчва при хора със суха кожа (мощен хидратант) - почти незабавно се абсорбира и възстановява необходимия баланс на влажност на кожата. Шипковото масло е идеално средство за профилактично третиране и ускорено възстановяване на кожата (дермис, епидермис, колаген и еластин). Уникалния природен комплекс прави кожата здрава, еластична и младолика, като елиминира симптомите на нейното остаряване - бръчки, петна и стрии. Шипковото масло е предназначено за нанасяне върху кожа, която показва признаци на остаряване, загуба на еластичност и свеж тен в условия на стрес и висока степен  на замърсяване на околната среда.

 


Препоръчваме Ви тези продукти:


Продукти на фокус:


Прехвърляне от аудиокасети и плочи на CD или mp3