Козметика » Информационен блог » Съвети » Шампоанът, който ползвам подходящ ли е за моята коса

Шампоанът, който ползвам подходящ ли е за моята коса

Шампоанът, който ползвам подходящ ли е за моята коса

 

Много пъти ние използваме шампоан за измиване на косата, без да се замислим дали е подходящ за състоянието на косата ни, дали е агресивен и какви ще са последиците при използването. Като приоритет при избора на шампоан трябва да вземете състоянието на скалпа и косата си. Доколко скалпът е раздразнен от химически агенти (оцветявания, изрусяване, къдрене, изправяне), косата дали е суха, порьозна, на кичури, къдрава, чуплива или по друг начин третирана.

 

Специфичните шампоани за различните състояния помагат за бързото възстановяване на косъма, както и за защита от околната среда. Много често неподходящият шампоан засилва негативния ефект и увеличава проблемите. Една суха и третирана коса трябва да се третира с хидратиращ шампоан за боядисана коса, който допълнително ще задържи цвета на косата по-дълго време. Ако често ползвате сешоар или преса трябва да имате предвид, че шампоанът може да помогне при защитата на косата от топлинната агресия. Винаги след шампоан трябва да се ползва балсам или маска. Трябва да знаем, че шампоанът измива, а балсамът и маската подхранват и защитават. Само шампоанът не е достатъчен, за да даде на косата сила и здравина. Никога не позвайте сапуни или продукти, които съдържат 2 в 1 шампоан и маска или шампоан и балсам. Те допълнително изсушават косата и тя губи своя блясък.

 

Разцъфтелите краища създават нездрав вид на косата. Изпозвайте шампоан за начупени или къдрави коси. Той хидратират допълнително и помага за отстраняване на този ефект. Освен специализираните шампоани, ако имате суха коса, трябва да избягвате съставки като мента, череша, зелен чай. Търсете шампоани, които съдържат мед, шоколад, портокалови цветчета, ленено семе, арган. Ако страдате от пърхот ползвайте шампоани с мента, лимон, бяла върба. А ако косата Ви е мазна, шампоанът ви трябва да съдържа зелен чай, мента, арган, босилек. Използвайте шампоани с натурални съставки. Повечето шампоани в търговската мрежа съдържат SLS (натриев лаурит сулфат ). Това е агентът, който прави пяната. Той е ефективен при премахване
на мазни остатъци, но е най-добре да го използвате при почистване в кухнята, но не и за косата. Тъй като той отмива и натуралните масла, които косата ви произвежда и това позволява тя бързо да изсъхне.

 

Винаги, когато се колебаете какъв шампоан да ползвате, се съветвайте с вашия фризьор.

 


Препоръчваме Ви тези продукти:


Продукти на фокус:


Прехвърляне от 8мм кинолента на DVD или FULL HDTV