Козметика » Онлайн магазин » Етерични масла и екстракти » Шипково масло, студено пресовано » Шипково масло комплексна хранителна добавка 100 капсули - Тобекс

13.80лв.

Добави коментар
Шипково масло комплексна хранителна добавка 100 капсули - Тобекс

Шипково масло комплексна хранителна добавка 100 капсули - Тобекс

Хранителната добавка “Шипково масло комплекс” е предназначена за благоприятен ефект върху функциите и структурата на:

 • Имунната система
 • Нервната система
 • Сърдечносъдовата система
 • Главния мозък
 • Щитовидната жлеза
 • Биологичните мембрани във всички органи и тъкани
 • Антиоксидантните защитни функции на организма
 • Кожата, косата, ноктите
 • Костната система


Действие на хранителната добавка:

 • Шипково масло: Основният компонент на шипковото масло са незаменимите мастни киселини Омега-3 и Омега-6 (общо 77%), които не се произвеждат от човешкия организъм. И двете участват като базови съставки в химичния синтез на специфични молекули, наречени ейкозаноиди, които имат краткосрочни сигнални функции за редица физиологични процеси в организма на човека. Сигналната мрежа на ейкозаноидите обхваща преди всичко имунната и нервната система, както и комуникацията между клетките в тъкани с нарушена цялост (рани, възпаления, изгаряния и пр.).
 • Гроздово масло: Гроздовите семена са важен източник на един от най-силните природни антиоксиданти – проантоцианиди. Проантоцианидите са с многократно по-силни антиоксидантни свойства дори и от витамините С и Е (20 пъти по-силни от витамин С и 50 пъти по-силни от витамин Е). В изключително голяма концентрация се срещат в семената на червеното грозде. Проучвания показват, че тези антиоксиданти имат силно противовъзпалително действие, антиалергични свойства и противодействат на сободните радикали. Проантоцианидите подобряват еластичността на тъканите, възвръщат колагена и подобряват периферната циркулация. Те, също така, помагат за превенция на високо кръвно налягане, защитават от атеросклероза, усилват функцията на сърдечно-съдовата система и подобряват работата на нерваната и имунната система.
 • Витамин Е е  изкючителено силен антиоксидант - предпазва съставните части на клетките от вредните ефекти на свободните радикали, които, ако не бъдат ограничени, могат да допринесат за развитие на рак. Той подобрява кръвообръщението и предпазва кръвоносната система, подсилва имунната система, подържа кожата жизнена и подпомага възстановяването на тъканите, влияе положително върху плодовитостта при мъжете и жените.
 • Витамин К1 е известен като антихеморагичен витамин. При наличие на витамин К1 се образуват белтъците протромбин и проконвертин, които играят основна роля при спиране на кръвотечението. Витаминът предпазва от обилно кървене в резултат на нараняване (порязване, охлузване).
 • Витамин Д3 е отговорен за доставянето на важните строители на костите – калций и фосфор – до местата, където те могат да помогнат на костите да растат при децата и да се реминерализират при възрастните. Прави го първо, като подсигурява абсорбирането на тези минерали в червата; второ, като вкарва калций от костите в кръвта; и трето, като помага на бъбреците да реабсорбират двата минерала.


Полезни качества:
И двете масла се извличат от семената на съответните плодове чрез метода на студено пресоване. Това означава, че те са 100% чисти и  натурални продукти, които съдържат само естествени и високо-ефективни биологични съставки и са изключително важни за нашето здраве.

Състав на хранителната добавка:

 • Студено пресовано масло от семена на шипка (Rosa canina L.) - 50%

Шипковото масло е единственото растително масло, което съдържа в натурален вид уникалния здравословен природен комплекс от :
Естествен витамин А (транс-ретиноева киселина) – до 5μg/100гр. масло
Естествените мастни киселини – Омега-3 (33%), Омега-6 (44%), Омега-9 (14%)
Антиоксиданти – биофлавоноиди (каротеноиди - рубиксантин, ликопен, бетакаротени, бета-криптоксантин, зеаксантин и лутеин)

 • Студено пресовано масло от гроздови семки (Vitis Vinifera) - 41.1%

Маслото от гроздови семки съдържа следните мастни киселини: Омега-6 (62-75%), Омега-9 (10-25%), Омега-3 (2%), палмитинова (3-10%) и стеаринова (7%)
3. Витамин  Е
4. Витамин К1
5. Витамин Д3

Препоръчителна доза за дневен прием:
По 1 капсула 2 пъти дневно – сутрин и вечер преди хранене.
В дневната доза – 2 капсули х 300mg или общо 600mg от “Шипково масло комплекс” се съдържат:олеинова 106mg,линоленова 106mg, линолова 322mg, витамин E 52mg, витамин К1 52μg, витамин Д3 10μg.

Нетно количество:

Една капсула 300 мг.
Една опаковка от 80 мл. / 100 капсули

Да не се превишава препоръчителната доза! Не заменя разнообразното хранене!
Да не се употребява от деца до 12 години, бременни и кърмещи жени!

Опаковка от 80 мл. Производител: Тобекс КО, България

Добави коментар

Горещи оферти
shadow


Прехвърляне от VHS на DVD