Козметика » Онлайн магазин » Етерични масла и екстракти » Шипково масло, студено пресовано » Шипково масло, биосертифицирано, 100% натурално, 10 мл. - Тобекс

Шипково масло, биосертифицирано, 100% натурално, 10 мл. - Тобекс
[Wellness]

9.80лв.

Добави коментар
Шипково масло, биосертифицирано, 100% натурално, 10 мл. - Тобекс

Биосертифицирано, 100% натурално, студено пресовано шипково масло


Шипковото масло се използва за кожа, показваща признаци на остаряване и загуба на еластичност, в условия на стрес и замърсяване на околната среда. Маслото съдържа жизненоважни биологичноактивни съставки които симулират възтановителните процеси в кожата и ускоряват образуването на нови клетки. Мастните клетки Омега-3 и Омега-6 са незаменими за кожата със своите противовъзпалителни свойства и благоприятно влияние върху регенерирането на колагена и еластина, правейки кожата стегната и гладка.
Редовната употреба на шипково масло заздравява кожата и предотвратява появата на бръчки, петна, белези и загрубяване, като разкрива истнската и красота.

Състав:
Шипковото масло е растително масло, съдържащо:
Антиоксиданти - бетакаротени, флавоноиди;
Витамини  - С, Е;
Мастни киселини:
Стеаринова киселина - 1-3%
Палмитинова киселина - 3-5%
Олеинова киселина - 13-17%
Линолова (Омега-6) киселина - 28-36%
Линоленова (Омега-3) - 42-49%
Естествена ретиноева киселина - дериват на Витамин А - до 5мкг/100гр.
Шипковото масло се извлича от плода на Rosa Canina (шипка) чрез студено пресоване, което означава, че маслото е 100% екологично чист продукт. Методът на извличане на маслото предотвратява загубата на ценните, високоефективни съставки - витамини, мастни киселини, антиоксиданти и биофлавоноиди. Те са съвместими с човешкия организъм, т.е. не предизвикват алергии, и са от изключителна важност за здравето на нашата кожа.

Приложение:
Приложението на шипковото маслото е широко, като основно се използва при:
суха кожа - поддържа оптимален баланс на мастните киселини и водата в кожата. Със превъзходните си хидратиращи свойства бързо прониква в кожата и възстановява баланса на влага.
Белези и петна - при белези от хирургически операции, прорезни рани, акне, дерматит и други кожни дефекти шипковото масло предизвиква заместване на нарушените тъкани с нови и нормализира цвета на кожата - намалява хиперпигментацията и червенината.
Изгаряния - при третиране на изгаряния или подлагана на лъчева терапия кожа маслото дава много добри резултати.
Стрии - шипковото масло значително влияе за редуцирането на стриите чрез заместване на разкъсаните кожни структори еластин и колаген. При бременност може да се използва превантивно прилагане на маслото върху евентуални проблемни зони.
Бръчки и пигментация - шипковото масло намаля бръчките в ширина и дълбочина и значително намалява всички признаци на старееща кожа като пигментирани точки. Видими промени се наблюдават след четвъртата седмица редовно използване на маслото, като при по-тежки случаи се изисква терапия поне осем седмици.
Грижа за косата - шипковото масло има рН еднакво с човешката кожа, което позволява нанасянето му върху косата и кожата на главата като маслена терапия за третиране на проблемна коса или кожа на скалпа.

Ароматерапия и масажи:
Шипковото масло може да се използва в комбинация с всички етерични и базисни масла, в комбинации с които се използва за отслабване, премахване на стрии и целулит, подсилване и стабилизиране на имунната, пикочо-половата и сърдечно-съдовата системи.

Противостареене - Антиейджинг ефект:
Намазването вечер с шипково масло позволява на кожата да диша, ускорява регенерирането и и образуването на нови кожни клетки. Редовната употреба подобрява еластичността и премахва успешно симптомите на остаряване (набръчкана, отпусната, нееластична кожа с петна от свръхпигментация).

Начин на употреба:
Вечер, с върховете на пръстите нежно се втриват 2-3 капки от маслото в избраните части на кожата до пълното му абсорбиране.

Опаковка от 10 мл. Производител: Тобекс Ко, България

Добави коментар

Горещи оферти
shadow

Посетителите, които закупуват този продукт също така избират:


Прехвърляне от аудиокасети и плочи на CD или mp3