Козметика » Информационен блог » Храна и здраве » С какво да се храним, за да избегнем акне.

С какво да се храним, за да избегнем акне.

Съществува пряка зависимост между храната, която консумираме и състоянието на нашата кожа. За да подобрим вида на кожата си и да осигурим всички необходими вещества за нейното здравословно състояние, е необходимо да обръщаме внимание на вида и качеството на храната, с която ежедневно доставяме градивни материали на своя организъм.
 

Разбира се, чистата кожа не означава да се откажем завинаги от любимите си храни. Но ако правим подходящи избори - като например да се храним с по-малко захарни изделия и да добавим здравословни източници на захар като плодовете, ще постигнем целта си без чувство за липса и лишение.
 

1. Зелени зеленчуци. Съдържат изобилие от полезни вещества, антиоксиданти и фибри. Консумирането на сурови зелени листа от ядливи растения спомага за регулиране на чревната флора, като същевременно доставя на организма лесно усвояеми ензими, минерали, витамини и преобразувана слънчева енергия. В магазинната мрежа се продават пакетирани листни салати, измити и нарязани, готови за директна консумация. Зелените салати, бейби спанакът и руколата са изключително добри избори.
 

2. Зелен чай. Мощен източник на антиоксиданти, който успешно предотвратява появата и разпространението на пъпки. Предпочитайте ползването на качествени козметични продукти, съдържащи зелен чай.
 

3. Риба. Сьомга, сардини, аншоа, пъстърва - отличен избор за борба с петната от акне и постигането на красива, чиста кожа. Есенциалните мазнини, които се съдържат в рибните продукти, носят на тялото и допълнителни ползи като борба с натрупания лош холестерол (спътник на консумиращите мазна храна). Хранителна добавка под форма на рибено масло всеки ден повишава общия имунитет на организма.
 

4. Пълнозърнести продукти. Те съдържат антиоксиданти и фибри. Предпочитайте тестени изделия от пълнозърнесто брашно пред тези с бяло (които съдържат в допълнение и други добавки, като оцветители, омекотители, наситени мазнини, захар).
 

5. Горски плодове - къпините и боровинките са особено богати на антиоксиданти и спомагат за постигането на чиста кожа.
 


Препоръчваме Ви тези продукти:


Продукти на фокус:


Прехвърляне от аудиокасети и плочи на CD или mp3