Козметика » Информационен блог » Красота » Обръщаме ли достатъчно внимание на своите ръце

Обръщаме ли достатъчно внимание на своите ръце

Обръщаме ли достатъчно внимание на своите ръце и знаем ли от какво имат нужда те?

 

Кожата на ръцете играе специална роля в контакта на човека с обкръжаващата го среда. Състоянието и външният й вид често са смятани за свидетелство за лична култура, социален статус, представлява също съществен атрибут на красотата, особено важен за нежния пол.

Кожата на ръцете е различна от тази на тялото, по своя строеж, преди всички,по минималната плътност на подкожната тъкан. тази тъкан представлява енергичен склад на организма. А поради липсата на подкожна тъкан, кожата на ръцете се отличава с изключителна деликатност.

 

Изградена е главно от съединителна тъкан в състава на която влизат три вида влакна: колагенови, еластични и ретикулинови. в зоната на ръцете се отличава дори строежа на дермата. Кожата на ръцете съдържа голямо количество потни жлези, които увеличават загубата на течности и е почти лишена от мастни жлези, в резултат на което е налице значително редуциране на отделянето на себум. Най-външната част на кожата на ръцете, пряко изложена на влиянието на факторите на околната среда, е епидермисът. Той е изграден от няколко клетки, свързани с междуклетъчно вещество, което отговаря за поддържането на съответната плътност и еластичност на клетките, както и за водния баланс и защитата от вредни външни фактори.

 

Грижа за сухите ръце Сухите ръце са много често срещан проблем, придружен с лющене, сърбеж и усещане за стягане. Както и дискомфорт при допир, те са грапави и груби и дори напукани вследствие на контакта ни със студа и агресивните почистващи препарати. Изсушаването на кожата увеличава също и склонността към алергични реакции. Наред с лицето, ръцете са единствената част от тялото, която постоянно е пред погледа на околните. Те понасят стоически студа, горещината, повишената влажност на въздуха, извършват безброй дейности... Нищо чудно, че ако ги пренебрегваме, ще изглеждат недобре и много по-категорично от лицето ще издават истинската ни възраст. Не позволявайте да се стигне до там. Как да накараме кожата на ръцете да се чувства добре? И да бъде гладка и нежна при допир, без да изпитваме дискомфорт?

 

Хранете се правилно Приемайте достатъчно количество пресни плодове и зеленчуци. Обогатете храна си с продукти съдържащи витамини А, Е и D, както и такива с високо съдържание на сатни киселини - ядки, варива, както и цинк, съдържащ се в морските дарове.

 

Грижете се за кожата Миенето на чинии с ръкавици на пръв поглед е неудобно, но е въпрос на навик. Така ще спестите на кожата си агресивните химии съдържащи се в препаратите. Носете ръкавици, когато излезете навън - те така или иначе са един красив дамски аксесоар.

 

И не на последно място - използвайте подходящи кремове за ръцете си редовно и задължителни след контакт с вода. Не ги пестете! Особено преди лягане. Нощем кожата поема по-интензивно хранителни вещества. И не пропускайте да сложите в дамската един крем в дамската си чанта, за да бъде той близо до вас във всеки един момент, защото всеки един от нас ще потвърди, колко често му се е искало да омекоти кожата на ръцете си през деня, когато сме извън вкъщи. И не забравяйте,че гладката и мека кожа на ръцете може да остави ключово първо впечатление у човека срещу вас - Вие какво бихте предпочели - мека и нежна ръка ... или изсушена и грапава кожа?

 


Препоръчваме Ви тези продукти:


Продукти на фокус:


Прехвърляне от аудиокасети и плочи на CD или mp3