Козметика » Информационен блог » Красота » Мокра коса - сън - прическа?

Мокра коса - сън - прическа?

Да оставите косата си мокра през нощта, означава, че сутринта е много вероятно да намерите изненада в огледалото (зализано тук, бухнало там – знаете за какво говорим). Как можете да се справите с този проблем и да имате съвсем сносна прическа, когато се събудите?

 

Първо, подсушете добре с хавлиена кърпа – такава, която поема възможно най-много влага от косата ви. След това пробвайте следните три хитрини:


За обем. Тънката коса има навика да се сплесква. С тези четири бързи трика ще успеете да се справите с този проблем:

1) Напръскайте я цялата с лак за мокра коса (за обем) – тя ще я повдигне от корените и когато изсъхне ще изглежда по-плътна.

2) Вържете я на висока опашка на върха на главата и я омотайте около самата нея – не стягайте. Защо? Защото ако прекалите, не само косата няма да изсъхне, но и много вероятно ще я начупи по не много красив начин.

3) С няколко дълги фиби закрепете косата си в постигнатата форма.

4) На сутринта махнете фибите и я разрошете с пръсти (четките за коса ще я наелектризират).

 

За коса на вълни. Опитайте тази техника за коса до раменете и забравете за машата:

1) Нанесете лека пяна за коса – от корените до върховете, за да си запази формата, когато изсъхне.

2) С помощта на четка или гребен разделете косата си от челото до тила на две равни части.

3) Сплетете всяка от тях – от средата на дължината до края. Ако започнете плетката по-нагоре, ще си направите къдрици твърде близо до корените.

4) Вържете всяка от плитките с ластиче.

5) На сутринта разплетете. Готово!

 

По-малко и подредени къдрици. Да дадете на косата си заслужена почивка от пресата за коса, всъщност е много полезно за нея. Колкото по-малко третирате, толкова по-добре.
 

1) Нанесете лек „балсам без отмиване” и използвайте по-едър гребен, за да го разнесете до краищата. Ако ползвате по-ситен или четка, ще нарушите целостта на къдриците и ще си причините още повече чупки.

2) Разделете косата си на две – по средата. Разделете всяка от частите на три по-малки.

3) Започвайки от долната част на един от по-малките вече отделени кичури, направете мъничка къдричка, като увиете косата около двата си пръста и продължете така нагоре до корените. По този начин възглавницата няма да прецака къдриците ви.

4) Измъкнете пръстите си и закрепете с фиба. След това направете същото и с останлите кичури.

5) На сутринта махнете фибите и леко напръскайте косата си с вода, за да омекотите къдриците и да елиминирате наелектризирането им.
 


Препоръчваме Ви тези продукти:


Продукти на фокус:


Прехвърляне от 8мм кинолента на DVD или FULL HDTV