Козметика » Информационен блог » Красота » Мед и мляко в козметиката на египтянките

Мед и мляко в козметиката на египтянките

Цветният бюст на египетската царица Нефертити, изработен от варовик, е запазил за нас красотата си в продължение на повече от 3000 години. Лицето е гримирано грижливо, веждите са коригирани и издължени, устните са изписани с нежна извивка. Много скъпоценни предмети, открити в пирамидите, са красели тоалетните масички на дамите от тази епоха – бронзови огледалца, пищно украсени съдове, в които изтънчените египтянки са пазели балсамите и упоителните с аромата си масла, художествено оформени и декорирани плочки, върху които са стривали боите, с които са се гримирали.

 

НефертитиНе случайно древните египтянки се славели с удивителната си хубост, изящество и грация. В Древен Египет красотата и съвършенството са били издигани в култ. Именно от там произхождат едни от най-известните козметични процедури за коса, тяло и лице с натурални съставки. И всички те са доказали във времето удивителната си сила и подмладяващо въздействие.

 

 

Прочутата вана на Клеопатра с магарешко мляко и мед

 

Медът е всеизвестен с антибактериалните си и противовъзпалителни свойства, които влияят благотворно и при възпалена кожа и акне. А защо магарешко мляко? Млякото на магарица е най-близо по състав на майчината кърма. Друг интересен факт за магарешкото мляко, наскоро установен от учените, е неговата способност да ускорява метаболизма. Клеопатра определено е знаела какво прави, като го е използвала не само за козметични цели, но и като лечебен елексир.


Препоръчваме Ви тези продукти:


Продукти на фокус:


Прехвърляне от VHS на DVD