Козметика » Информационен блог » Знаете ли, че ... » Масло от шеа - за перфектна кожа

Масло от шеа - за перфектна кожа

Натуралното масло от шеа (срещано още като ший или карите) се извлича от ядката на плод, който расте в саваните на Централна и Западна Африка на дърво, наречено Карите или Магнифолия.

 

Още от древността то било използвано за решаването на какви ли не дерматични проблеми - както медицински, така и козметични.
Маслото от шеа е богато на витамини А, Е и F, и подпомага заздравяването на ранички. Използва се като активна съставка на кремове за третиране на дерматити, екземи, обриви, изгаряния и изключително суха кожа.

 

Маслото от шеа съдържа алантоин и различни каротини.То предпазва кожата от дехидратация, прониква добре и възстановява липидите, има омекотяващ и лечебен ефект. Маслото от шеа създава върху кожата тънък защитен слой. През лятото може да се използва и на плажа, тъй като предпазва кожата от ултравиолетовите слънчеви лъчи. 
Попива добре и не запушва порите.

 

Маслото от шеа прави кожата на лицето гладка, еластична и мека. То намалява бръчките, подхранва и хидратира.Подходящо е за използването, както от жени така и от мъже. Може да се използва и като балсам след бръснене – намалява дразненето и възстановява естествения вид на кожата. 

 


Препоръчваме Ви тези продукти:


Продукти на фокус:


Прехвърляне от VHS на DVD