Козметика » Информационен блог » Знаете ли, че ... » Краставицата - свежест от градината

Краставицата - свежест от градината

Краставицата е свежа и хубава храна през лятото, но още по-хубава е тя като козметичен продукт. Тя е чудесна за омекотяване и избелване на кожата. Всъщност хранителните и качества далеч са надминати от козметичните. Краставиците са богати на минерални соли и витамини.

 

Те притежават овлажняващи, охлаждащи и леко тръпчиви свойства. Използват се в маски и компреси. Действат освежаващо и успокояващо върху раздразнена кожа, без значение дали е причинено от слънце или от кожно изриване. Сокът от краставица е присъства в много продукти за освежаване и разкрасяване на кожата.

 

Сапунът от краставица се използва от много жени а лосионът, след излагане на силен вятър е безценен. Краставичният сок се използва при изработката на глицеринови и краставични кремове. След отделянето и избистрянето му, се обработва с алкохол, бензое или салициеви киселини, добавяни като консерванти.

 

Успокояващите кремове, приготвен от краставица, някога са се използвали много за най-различни раздразнени състояния на кожата, но те са били заместени от козметиката бедна на мазнини.

 

Най-честата употреба на краствицата в козметиката в момента, е в така нареченото краставично желе, което се използва за омекотяване и успокояване на по-загрубяла или суха кожа. В състава на различни лекарства и кремове се добавя и сок от краставица, за да добави характерният си аромат. Лосионите, които се продават като съдържащи глицерин и краставица, по-често са само ароматизирани с такъв аромат. 

 


Препоръчваме Ви тези продукти:


Продукти на фокус:


Прехвърляне от аудиокасети и плочи на CD или mp3