Козметика » Онлайн магазин » Етерични масла и екстракти » Шипково масло, студено пресовано » Комплект шипково масло 100 капсули, шипково масло 20 мл + подарък - Тобекс

33.00лв. 31.60лв.

До края на офертата остават:
Дни
Часа
Минути
Секунди

Добави коментар
Комплект шипково масло 100 капсули, шипково масло 20 мл + подарък - Тобекс

Комплект шипково  масло 100 капсули, шипково масло 20 мл + подарък - Тобекс

Комплектът включва:

 • Шипково масло комплексна хранителна добавка 100 капсули - Тобекс (вижте тук)
 • Шипково масло, биосертифицирано, 100% натурално - 20 мл. - Тобекс (вижте тук)
 • Подарък - 2 х Сапун с шипково масло и витамин С - Тобекс (вижте тук)

Шипково масло комплексна хранителна добавка 100 капсули - Тобекс

Хранителната добавка “Шипково масло комплекс” е предназначена за благоприятен ефект върху функциите и структурата на:

 • Имунната система
 • Нервната система
 • Сърдечносъдовата система
 • Главния мозък
 • Щитовидната жлеза
 • Биологичните мембрани във всички органи и тъкани
 • Антиоксидантните защитни функции на организма
 • Кожата, косата, ноктите
 • Костната система


Действие на хранителната добавка:

 • Шипково масло: Основният компонент на шипковото масло са незаменимите мастни киселини Омега-3 и Омега-6 (общо 77%), които не се произвеждат от човешкия организъм. И двете участват като базови съставки в химичния синтез на специфични молекули, наречени ейкозаноиди, които имат краткосрочни сигнални функции за редица физиологични процеси в организма на човека. Сигналната мрежа на ейкозаноидите обхваща преди всичко имунната и нервната система, както и комуникацията между клетките в тъкани с нарушена цялост (рани, възпаления, изгаряния и пр.).
 • Гроздово масло: Гроздовите семена са важен източник на един от най-силните природни антиоксиданти – проантоцианиди. Проантоцианидите са с многократно по-силни антиоксидантни свойства дори и от витамините С и Е (20 пъти по-силни от витамин С и 50 пъти по-силни от витамин Е). В изключително голяма концентрация се срещат в семената на червеното грозде. Проучвания показват, че тези антиоксиданти имат силно противовъзпалително действие, антиалергични свойства и противодействат на сободните радикали. Проантоцианидите подобряват еластичността на тъканите, възвръщат колагена и подобряват периферната циркулация. Те, също така, помагат за превенция на високо кръвно налягане, защитават от атеросклероза, усилват функцията на сърдечно-съдовата система и подобряват работата на нерваната и имунната система.
 • Витамин Е е  изкючителено силен антиоксидант - предпазва съставните части на клетките от вредните ефекти на свободните радикали, които, ако не бъдат ограничени, могат да допринесат за развитие на рак. Той подобрява кръвообръщението и предпазва кръвоносната система, подсилва имунната система, подържа кожата жизнена и подпомага възстановяването на тъканите, влияе положително върху плодовитостта при мъжете и жените.
 • Витамин К1 е известен като антихеморагичен витамин. При наличие на витамин К1 се образуват белтъците протромбин и проконвертин, които играят основна роля при спиране на кръвотечението. Витаминът предпазва от обилно кървене в резултат на нараняване (порязване, охлузване).
 • Витамин Д3 е отговорен за доставянето на важните строители на костите – калций и фосфор – до местата, където те могат да помогнат на костите да растат при децата и да се реминерализират при възрастните. Прави го първо, като подсигурява абсорбирането на тези минерали в червата; второ, като вкарва калций от костите в кръвта; и трето, като помага на бъбреците да реабсорбират двата минерала.


Полезни качества:
И двете масла се извличат от семената на съответните плодове чрез метода на студено пресоване. Това означава, че те са 100% чисти и  натурални продукти, които съдържат само естествени и високо-ефективни биологични съставки и са изключително важни за нашето здраве.

Състав на хранителната добавка:

 • Студено пресовано масло от семена на шипка (Rosa canina L.) - 50%

Шипковото масло е единственото растително масло, което съдържа в натурален вид уникалния здравословен природен комплекс от :
Естествен витамин А (транс-ретиноева киселина) – до 5μg/100гр. масло
Естествените мастни киселини – Омега-3 (33%), Омега-6 (44%), Омега-9 (14%)
Антиоксиданти – биофлавоноиди (каротеноиди - рубиксантин, ликопен, бетакаротени, бета-криптоксантин, зеаксантин и лутеин)

 • Студено пресовано масло от гроздови семки (Vitis Vinifera) - 41.1%

Маслото от гроздови семки съдържа следните мастни киселини: Омега-6 (62-75%), Омега-9 (10-25%), Омега-3 (2%), палмитинова (3-10%) и стеаринова (7%)
3. Витамин  Е
4. Витамин К1
5. Витамин Д3

Препоръчителна доза за дневен прием:
По 1 капсула 2 пъти дневно – сутрин и вечер преди хранене.
В дневната доза – 2 капсули х 300mg или общо 600mg от “Шипково масло комплекс” се съдържат:олеинова 106mg,линоленова 106mg, линолова 322mg, витамин E 52mg, витамин К1 52μg, витамин Д3 10μg.

Нетно количество:

Една капсула 300 мг.
Една опаковка от 80 мл. / 100 капсули

Да не се превишава препоръчителната доза! Не заменя разнообразното хранене!
Да не се употребява от деца до 12 години, бременни и кърмещи жени!

Опаковка от 80 мл. Производител: Тобекс КО, България


Биосертифицирано, 100% натурално, студено пресовано шипково масло

Шипковото масло се използва за кожа, показваща признаци на остаряване и загуба на еластичност, в условия на стрес и замърсяване на околната среда. Маслото съдържа жизненоважни биологичноактивни съставки които симулират възтановителните процеси в кожата и ускоряват образуването на нови клетки. Мастните клетки Омега-3 и Омега-6 са незаменими за кожата със своите противовъзпалителни свойства и благоприятно влияние върху регенерирането на колагена и еластина, правейки кожата стегната и гладка.

Редовната употреба на шипково масло заздравява кожата и предотвратява появата на бръчки, петна, белези и загрубяване, като разкрива истнската и красота.

Състав: Шипковото масло е растително масло, съдържащо:

 • Антиоксиданти - бетакаротени, флавоноиди;
 • Витамини  - С, Е;

Мастни киселини:

 • Стеаринова киселина - 1-3%
 • Палмитинова киселина - 3-5%
 • Олеинова киселина - 13-17%
 • Линолова (Омега-6) киселина - 28-36%
 • Линоленова (Омега-3) - 42-49%
 • Естествена ретиноева киселина - дериват на Витамин А - до 5мкг/100гр.

Шипковото масло се извлича от плода на Rosa Canina (шипка) чрез студено пресоване, което означава, че маслото е 100% екологично чист продукт. Методът на извличане на маслото предотвратява загубата на ценните, високоефективни съставки - витамини, мастни киселини, антиоксиданти и биофлавоноиди. Те са съвместими с човешкия организъм, т.е. не предизвикват алергии, и са от изключителна важност за здравето на нашата кожа.

Приложение:
Приложението на шипковото маслото е широко, като основно се използва при:
суха кожа - поддържа оптимален баланс на мастните киселини и водата в кожата. Със превъзходните си хидратиращи свойства бързо прониква в кожата и възстановява баланса на влага.
Белези и петна - при белези от хирургически операции, прорезни рани, акне, дерматит и други кожни дефекти шипковото масло предизвиква заместване на нарушените тъкани с нови и нормализира цвета на кожата - намалява хиперпигментацията и червенината.
Изгаряния - при третиране на изгаряния или подлагана на лъчева терапия кожа маслото дава много добри резултати.
Стрии - шипковото масло значително влияе за редуцирането на стриите чрез заместване на разкъсаните кожни структори еластин и колаген. При бременност може да се използва превантивно прилагане на маслото върху евентуални проблемни зони.
Бръчки и пигментация - шипковото масло намаля бръчките в ширина и дълбочина и значително намалява всички признаци на старееща кожа като пигментирани точки. Видими промени се наблюдават след четвъртата седмица редовно използване на маслото, като при по-тежки случаи се изисква терапия поне осем седмици.
Грижа за косата - шипковото масло има рН еднакво с човешката кожа, което позволява нанасянето му върху косата и кожата на главата като маслена терапия за третиране на проблемна коса или кожа на скалпа.

Ароматерапия и масажи:
Шипковото масло може да се използва в комбинация с всички етерични и базисни масла, в комбинации с които се използва за отслабване, премахване на стрии и целулит, подсилване и стабилизиране на имунната, пикочо-половата и сърдечно-съдовата системи.

Противостареене - Антиейджинг ефект:
Намазването вечер с шипково масло позволява на кожата да диша, ускорява регенерирането и и образуването на нови кожни клетки. Редовната употреба подобрява еластичността и премахва успешно симптомите на остаряване (набръчкана, отпусната, нееластична кожа с петна от свръхпигментация).

Начин на употреба: Вечер, с върховете на пръстите нежно се втриват 2-3 капки от маслото в избраните части на кожата до пълното му абсорбиране.

Опаковка от 20 мл. Производител: Тобекс КO, България


Сапун с шипково масло и витамин С - Тобекс

Шипковото масло има положителен ефект при остаряване и загуба на еластичност на кожата, подхранвайки я, правейки я по-здрава, гладка и разкривайки нейната красота. Не предизвиква алергични реакции и подхравна кожата с жизненоважни за нея масни киселини, витамини и антиоксиданти.

Съдържа: sodium palmate, sodium palm kernelate, water, rosa canina fruit oil, ascorbic acid, parfum, sodium bicarbonate, glycerine, sodium chloride, tetrasodium, etidronate (HEDP), tetrasodium EDTA

Опаковка от 100 гр. Производител: Тобекс КО, България

Добави коментар

Горещи оферти
shadow


Прехвърляне от VHS на DVD