Козметика » Информационен блог » Съвети » Какво съсипва косата - 7 вредни навика

Какво съсипва косата - 7 вредни навика

Вижте какво е добре да избягвате да правите, когато се грижите за косата си.
 
 
 
Маска за коса
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
 
 
 

 

Всички сме наясно, че косата се нуждае от грижи. Обаче има някои навици, които - даваме си сметка или не, й вредят:

 

Неправилно сресване

Едно от най-вредните неща, които можете да причините на косата си, е да грабнете четката и да започнете да сресвате на случаен принцип през корените. Може би бързате, но по този начин късате косата си и на всичкото отгоре боли. Отделяйте достатъчно време, за да се срешите. Не е нужно да преминавате с гребена 100 пъти дневно. Това е вредно, защото къса косата и я кара да цъфти.

 

Мръсни четки за коса

Друга често срещана грешка е да използвате четки, които не чистите редовно. Те се цапат от потта, мазнините или стилизиращите продукти. Добре е да ги миете веднъж месечно - така ще премахнете не само мръсотията, но и бактериите. За добър резултат използвайте шампоан или сода за хлаб в комбинация с вода. Не забравяйте да почиствате четката си и от космите.

 

Изрусяване/обезцветяване

Коса
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos


Вероятно сте наясно, но ние все пак напомняме, че изрусяването или обезцветяването на косата е много вредно. Според дерматолозите при този процес химикалите проникват в епидермиса и премахва пигмента на косата ви, следователно променят структурата на косъма и я правят по-уязвима и по-слаба.

 

Горещо, много горещо

Друг често срещан лош навик е честото й третиране със сешоари, маши, преси и прочее. Ежедневната употреба на гореизброените не е никак препоръчителна, защото трайно вреди на косата. Тези уреди изсушават и нарушват структурата на косъма, затова - давайте почивка на гривите си.

 

Коса
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

 

Твърде много продукти

Много дами се пристрастяват към продуктите за коса - наистина е вълнуващо да пробваме нещо ново, което ще направи чудеса. В даден момент обаче на косата й идва в повече - възможно е да натежи, продуктите да се наслоят върху скалпа и косата, а премахването им да я лиши от естествените й мазнини. Затова - не прекалявайте - особено не е полезно да нанасяте различни продукти наведнъж. И помнете, че е по-добре да използвате по-малко, отколкото повече - лесно се добавя, но по-трудно се премахва. 

 

Прекалено често миене

Ако всеки ден ви се иска да се чувствате освежени от главата до петите, е много възможно да миете косата си ежедневно. Може и така да се чувстваме по-чисти, но е вредно за нея. Разбира се, не е препоръчително да чакате много време между две миения, но ако я къпете всеки ден, я лишавате от естествените й мазнини, което пък я омазнява два пъти по-бързо. Най-добре е да я миете през ден.

 

Прекалено стегнати прически

Ако обичате плитките, конската опашка или кока, знайте, че тези стегнати прически са вредни за косата ви. Давайте й почивка - носете я пусната или с по-небрежни прически. Твърде стегнатата коса причинява и главоболие или поврежда косата, а понякога и двете, така че - разнообразявайте.

 


Препоръчваме Ви тези продукти:


Продукти на фокус:


Прехвърляне от VHS на DVD