Козметика » Информационен блог » Съвети » Кaк да запазите парфюма си за дълго?

Кaк да запазите парфюма си за дълго?

Парфюмът е Вашият ароматен подпис. Със сигурност искате той да трае дълго. Това е напълно осъществимо, ако спазвате няколко правила.


 

Много са важни какви точно са съставките на Вашия парфюм. Силата на аромата зависи от тях. А именно това е съотношението между вода, алкохол и етерични масла. И спрямо това съотношение те се делят на парфюм или тоалетна вода.


Парфюмите и Eau De Parfum имат най-висока концентрация, а тоалетна вода и одеколон имат най-ниска. Производителите изчисляват, че аромата на парфюм може да продължи до шест часа в зависимост от химични реакции в тялото на носещия, а аромата от Eau De Toilette и одеколоните могат да издържат до 3 часа.


Когато ще използвате любим парфюм, нанасяйте го върху топли места по кожата.  Парфюмите реагират добре на телесната температура, така че аромата ще бъде по-силен, когато го прилагате на точките на пулса – вътрешната страна на китките, зад ушите, зад колената, задната част на врата. Освен това те прилягат по-добре на кожата, когато е влажна или след душ, защото се изпарява алкохола, които е смесен с много аромати. Не забравяйте да си пръснете от аромата и на косата, тя задържа всякакви аромати за дълъг период от време


Препоръчваме Ви тези продукти:


Продукти на фокус:


Прехвърляне от 8мм кинолента на DVD или FULL HDTV