Козметика » Информационен блог » Знаете ли, че ... » Как да се грижим за косата в юношеска възраст

Как да се грижим за косата в юношеска възраст

Юношеските години са пълни с еуфория и промени в нашето тяло. Трябва да се обърне специално внимание на хигиената и грижата  да останем здрави. И по-специално, трябва да се следи определена област - косата! За юношите състоянието на косата може да се определи като положително. Мека, блестяща и здрава.


Много момичета на около 7-8 години имат производство на мазнини, особено в областта на шията, придружено понякога с остър аромат, което е доста досадно. Биологичния часовник е започнал  обратно броене до първия цикъл. От 10 до 15 год е времето когато те имат очевиден излишен себум в кожата и в скалпа, което се дължи на така наречения "хормонален гняв". Мастните жлези отделят мастна субстанция – себум, която се влива в порите на космените фоликули. Себумът храни пропионовите бактерии, които се намират върху кожата. При повишено количество себум бактериите се размножават, порите се запушват и се появяват зачервявания. Това води до временно запушване и асфикция на порите, което прави косата суха, отпусната, податлива на счупване и в някои случаи до загуба.
Има хора в юношеските си години при които се наблюдава, освен себорея, лющеща се дехидратация. Самата кожа на скалпа страда, процеса се ускорява и води до мазен пърхот. Може да се говори и за себореен дерматит.


След като се изясни причината, важно е да персонализираме правилно всяко решение.
Има тинейджъри които се нуждаят от шампоан за регулиране отделянето на Себум (Rebalance на EKS). Или имат себорея и много чувствителен скалп, което изисква друг шампоан (Comfort на EKS). И двата коригират излишния себум. Ако наблюдаваме дехидратация, придружена с лющене, трябва да ползват (Purity на EKS). Във всички случаи трябва да се наблегне на хигиената и честото миене. Дори и ежедневно.


Във всички случаи е необходимо използването на лосион-ампули (Rebalance на EKS) за да се контролира излишния себум и окисление на скалпа. А прилагането на пилинг маска на скалпа (Purity peeling на EKS) веднъж месечно отпушва порите и дава възможност на косата да "диша".

 

 


Препоръчваме Ви тези продукти:


Продукти на фокус:


Прехвърляне от VHS на DVD