Козметика » Информационен блог » Знаете ли, че ... » Екстракт от слузта на градинския охлюв - мощен регенеративен продукт

Екстракт от слузта на градинския охлюв - мощен регенеративен продукт

Екстракт от слузта на градинския охлюв - мощен регенеративен продукт.  

Слузестата следа, която оставя след себе си градинския охлюв (Helix Aspersa) има изключителни третиращи и терапевтични свойства. Тя регенерира кожата, помага за бързото зарастване на белези и редуцира бръчките. Протеините съдържащи се в слузта на градинския охлюв притежават мощен анти-стареещ и регенериращ ефект и напоследък се използват в козметичната индустрия като активна съставка за производство на продукти за грижа за кожата.

 

Кожата на охлюва е близка като структура до човешката, при пълзенето се отделя секрет и когато кожата на охлюва се нарани, тя се възстановява бързо благодарение точно на тази слуз. В секрета има много естествени антибиотици, протеини и полезни вещества като алантоин - анестетик с мощни успокояващи свойства, натурална гликолова киселина, витамини като А, С и Е, минерали и олигоелементи.
 

Слузта притежава силно изразени регенеративни свойства, препоръчва се при множество кожни проблеми, при акне, за заличаване на белези от пъпки и изгаряния, при терапии за стрии, розацея и други. Особено подходящ е за чувствителна кожа.

 


Препоръчваме Ви тези продукти:


Продукти на фокус:


Прехвърляне от VHS на DVD