Козметика » Информационен блог » Знаете ли, че ... » Една наследствена традиция

Една наследствена традиция

В тесните улички на далечен Агадир, под жаркото пустинно слънце, търговци разнасят шишенца с безценна течност, съпровождани единствено от лекия бриз на Атлантика... Безценната течност с дълбок златист цвят, остър привкус и аромат на орех и екзотични подправки е известна като арганово масло.
Аргановото масло се счита за един от най-скъпите продукти в света. То има много ярък аромат. само до преди няколко години то почти не е било познато в Европа. Но сега вече е много разпространено, заради свойствата и качествата които притежава.


Процесът на добиване на аргановото масло е много трудоемък. За получаването на 1 литър трябва да се преработят до 80 кг. арганови ядки.
По оценка на специалистите, берберите събират около 350 хил. тона семена от аргания годишно и получават от тях 12 млн. литра масло. 80% от самото масло са ненаситени мастни киселини, полезни за сърцето и съдовете. Съдържа антиоксиданти и витамин А и Е, а също и вещества от типа на антибиотиците и фунгицидите. По съдържание на токофероли, маслото от аргания превъзхожда зехтина до 3 пъти. То съдържа вещества способстващи за подобряване циркулацията на кръвта, храносмилането и укрепването на защитните сили на организма.

 

Маслото от аргания свързва свободните радикали и така забавя стареенето на кожата. Използва се активно при производството на различни кремове, тъй като възстановява хидролипидния слой на кожата и подобрява състоянието на клетките на дермата, укрепва корените на косата, заздравява рани, препоръчва се за всекидневна употреба на плажа. Маслото способства и за подмладяване на кожата, изглаждане на бръчките, благодарение на него кожата остава дълго време млада.

Съдържанието на важните мастни киселини спомагат за коригирането на неизбежните недостатъци, които се появяват с годините и чийто резултати са дехидратацията на кожата и загубата на еластичност.
Възстановява и защитава кожата от изсушаване и вредни външни влияния, предотвратява преждевременното стареене.
 

Голяма част от производителите на козметични продукти използват 100% натурално масло, получено по метода на студено пресоване, без оцветители, ароматизатори и консерванти. Рани, изгаряния или драскотини, третирани с арганово масло, заздравяват изключително бързо. А в съчетание със зехтин и бадемово масло, на фона на високото съдържание на витамин Е и омега-6 в състава си, аргановото масло се превръща в идеалната съставка на формулата anti-age.


Intercosmo - Италия, е една от първите фабрики производители на продукти а арганово масло. За четири години гамата от продукти вече е седем. Тя включва арганово масло - 85% в комбинация с Ленено семе, известно като най-старото от рода на растителните влакна, култивирано и широко обработвано от египтяните, вавилонците, финикийците и други народи от близкия изток. Също така съдържа и Cipero Dolce позната трева като Тигров орех. Принадлежи към семейството на папиросите. Култивиран в Египет преди 4000 години. От студено пресованите изсушени грудки се получава масло със съдържание на ненаситени мастни киселини и токофероли, борещи се със свободните радикали. Невероятен източник на красота за косата.

 


Препоръчваме Ви тези продукти:


Продукти на фокус:


Прехвърляне от аудиокасети и плочи на CD или mp3