Козметика » Информационен блог » Съвети » Дали е добре да миете косата си всеки ден

Дали е добре да миете косата си всеки ден

Дали е добре да миете косата си всеки ден

 

Един от най-честите въпроси, свързани с косата е, колко пъти в седмицата мога да мия косата си? Все още може да чуете отговори като, ако миете всеки ден косата си, тя може да "се омазни по-бързо" или "губи хидратация", или много честото миене, причинява "колкото повече измивате косата,толкова повече може да падне."

 

Всички тези митове трябва да останат в миналото, днес ние можем да имаме силна, здрава и блестяща коса и тя да се измива всеки ден, а някои дори два пъти.

 

Вярно е, че когато се измива, косата ни намалява своята естествена защита. Това е валидно с различна скорост в зависимост от индивида. Уверете се, че ползвате продукти, които няма да доведът до дисбаланс в косата и кожата на главата. Въпреки, че прекомерното изпотяване или остатъци като прах или други замърсявания, ако не бъдат отстранени правилно и с необходимата честота, ще предизвикат промяна в нашата коса и/или скалпа.
Какви продукти да ползвате?

 

Един от най-пълните отговори е да имате няколко фактора предвид, за да вземете това решение, като например: типа на скалпа (сух, мазен, чувствителен ) и косата (суха, мазна, стресирана, порьозна, третирана, къдрена и др.), работата/пораженията, които токсините и замърсяванията са причинили. Видът на шампоана е от огромно значение за добрия начин да се измие косата правилно и да се подхрани след това задължително с маска или балсам. Никога не ползвайте шампоан за нормални коси или за ежедневна употреба. Те съдържат в пъти агресивни агенти, които причиняват стрес на скалпа, лющене, парене и изсушават косъма на косата. Съобразете се винаги със състоянието на косата си и ползвайте шампоан, който отговаря на изискванията на косата Ви. Ако не можете сами да прецените какво е състоянието на косата и скалпа Ви, посъветвайте се с Вашия фризьор.

 

И в зависимост от тази информация, измиването на косата един до два пъти седмично, което е по-често при жените, или всеки ден, което е по-често при мъжете, в никой случай няма да предизвика каквото и да е отклонение в нормалното състояние на косата Ви. И двете могат да бъдат правилни. Грижете се за скалпа си. Винаги масажирайте скалпа, докато шампоанът е на косата Ви и дайте поне две минути време на продукта да проникне и укрепи косата и скалпа ви. Здрав скалп - здрава коса!

 


Препоръчваме Ви тези продукти:


Продукти на фокус:


Прехвърляне от аудиокасети и плочи на CD или mp3