Козметика » Информационен блог » Красота » Да получим кожа, свободна от акне

Да получим кожа, свободна от акне

Е, чудите се как да се отървете от младежките пъпки? Може би сте един от многото тийнейджъри, които вярват, че е невъзможно да постигнат чиста кожа. Ако вярвате в това, значи имате причини да смятате, че е трудно да се изчисти кожата. Но всъщност е възможно да се сдобиете с чиста кожа точно като на бебе.
 

Акнето и другите дефекти по кожата на тялото може да бъдат повод за смущение и да ви спират да носите блузки без презрамки, рокли или друго облекло, което разкрива част от кожата ви, от която се притеснявате. Това може да доведе дори до понижаване на самочувствието ви и да не ви позволи да носите любимите си дрехи.
 

Аз получавах акне по целите си ръце, което винаги ме е ядосвало. Започвах да се чеша, което създаваше единствено голям и грозен обрив на следващия ден. Толкова се притеснявах от ръцете си, че носех жилетка дори в горещи дни.
 

И така, какви са причините за появата на акне? Ето списък на тези причини, както и на нещата, които да правим, за да го избегнем:
 

- Хормони. Хормоните полудяват при момичетата и момчетата по време на пубертета. Съвсем нормално е да започнете да получавате акне по това време.
 

- Хранителен режим. Ако хранителният ви режим не е добър и през по-голямата част от времето консумирате хляб, чипс, бисквити и т.н. това вероятно е причина за появата на вашето акне.
 

- Propionibacterium acnes. Това е бактерия, която се развива и живее в мастните жлези и обуславя появата на възпалителни процеси в пъпката. Веществата, които бактерията отделя, освобождават разрушаващи ензими, като така се повреждат стените на мастните жлези и възпалението се разпространява.
 

- Стрес. Ако се притеснявате прекалено много или лесно се ядосвате, това ще доведе до акне. Напрежението кара жлезите да се затварят, което пък води до образуването на себум.
 

- Наследственост. Можете да разберете дали това е причината за вашето акне, ако установите, че вашите родители, сестра, лели или чичовци страдат от това състояние.
 

- Козметика. Някои козметични продукти са комедогенни, т.е. имат способността да причиняват комедони, като така замърсяват и запушват порите на кожата. Това води до акне.
 

- Вашият мобилен телефон. Ако говорите прекалено често по мобилния си телефон, не забравяйте да го почистите с кърпичка, тъй като може да се омазни значително. Почиствайте често, за да не оказва влияние върху кожата ви когато го използвате.
 

Но как да получим чиста кожа, ако имаме акне?
 

Ето някои полезни съвети:

1. Не изстисквайте пъпките! Това може да ви остави белези, като същевременно ще разпространи дори още повече акнето. Опитайте с крем срещу акне или други продукти, вместо да ги изстисквате сами.
 

2. Хидратирайте тялото си. Водата е ключова за хидратиране на тялото. Тя позволява да детоксикирате тялото и поддържа здравословното състояние на кожата. Чрез водата се премахват някои от причинителите на акне.
 

3. Сменете диетата си. Премахнете вредната храна и започнете да се храните със свежи продукти като пресни плодове и зеленчуци. Рибата може да спомогне за постигане на блясък на кожата. Малките промени ще имат огромно значение.
 

4. Почивайте много. Спете поне 8 часа всяка нощ. Сънят е приятел на кожата.
 

5. Спрете стреса. От прекалено многото тревожене няма да получите нищо друго освен акне! Ако искате да постигнете по-бързо чиста кожа, опитайте да се отървете от стреса.
 

6. Носете слънцезащитни продукти. Стремете се към натурални продукти и избягвайте прекомерното излагане на слънце.
 

7. Не използвайте сапун. Ако досега сте мили лицето си със сапун - спрете! Особено ако е мазен сапун.
 

8. Преди да легнете да спите вържете косата на опашка. Косата ви има естествено омазняване, което е добре да се държи далеч от кожата на лицето.
 

9. Когато започнете да полагате усилия за почистване на кожата, не очаквайте чудеса за една нощ. Дайте си време, но бъдете постоянни и упорствайте.

 


Препоръчваме Ви тези продукти:


Продукти на фокус:


Прехвърляне от 8мм кинолента на DVD или FULL HDTV