Козметика » Информационен блог » Производители » Cytolnat - висококачествена френска козметика за кожа и коса

Cytolnat - висококачествена френска козметика за кожа и коса

Кремовете на френската марка CytolNat са с нежна текстура, бързо попиват в тъканите, интензивно хидратират кожата, правят защитен бариерен слой, имат силно изразен подхранващ и регенериращ ефект, притежават антибактериални свойства, не съдържат парабени или петролни деривати, хипоалергични са, некомедогенни, подходящи са дори за чувствителната кожа около очите, като стимулират и растежа на миглите, но най-ценното им качество е, че са натурална естествена козметика, базирана на билката Centella asiatica, способстваща дори и за заличаването на белези от различно естество в значителна степен.

 

Центела азиатика е билка, позната на традиционната Китайска медицина още от края на ІІ век. Има стимулиращо действие върху синтеза на колаген, водещо до бърза регенерация на кожата, дори и след по-агресивни въздействия върху нея, както съдейства и за ефективното заличаване на кожни белези от различно естество. Билката Центела азиатика расте по южните острови в Тихия и Индийския океани, на Мадагаскар и Цейлон, в Китай, Индонезия, Индия, Източна и Южна Африка.

 

Биологично активните съставки са: тритерпеноидни сапонини - включително азиатикозид и брахмозид, които спомагат за оздравяването на раните без белези и флавоноиди, укрепващи вените и тъканите.
 

Центела азиатика влияе положително върху:
•  Подобряване на кръвообращението и ускоряване на регенерацията
•  Намалява отока в тъканите
• Подпомага въстановяването на тъканите чрез противовъзпалителния си ефект при третирането на варикозно разширени вени, тромбофлебит и хемороиди
•  Осигурява еластичността и здравината на кръвоносните съдове и капилярните стени
•  Има изразена локална противовирусна и противомикробна активност
•  Способства зарастването на тъканите и възстановяването на кожата след изгаряния, нараняване и язвени поражения, акне и алергични дерматити, чрез стимулация производството на колаген, водещо дори до заличаването на белези (цикатрикси)
•  Има силна антиоксидантна активност и изразен детоксикиращ (почистващ) ефект върху кожата, защитавайки я от вредните въздействия от околната среда.

 


Препоръчваме Ви тези продукти:


Продукти на фокус:


Прехвърляне от аудиокасети и плочи на CD или mp3