Козметика » Информационен блог » Красота » Басейнът и морето - враг номер 1 на косата

Басейнът и морето - враг номер 1 на косата

Всеки ден има все повече потребители на басейни и морски курорти. В това число не само професионалисти, но и любители плувци, както и посетители на курорти и спа центрове. Само едно влизане в басейна е достатъчно за да видите първите негативни ефекти върху косата си. Сухота, цъфтящи краища, накъдряне, обезцветяване и т. нар. "парников ефект". Този ефект се получава, защото при контакта на косата с водата в басейна, тя губи естествения си блясък и добива лек зеленикав оттенък. Най-лошото е че трудно се отстранява.

Морската вода уврежда кожата и косата, ако не сте защитени, ако стоите мокри под слънцето или изложени на вятър. Редовно се изкъпвайте на душа и подсушавайте кожата. Косата се изсушава на плажа отново заради комбинацията на солена вода и слънце. Това е ефектът на изгаряне, който се образува от ролята на водните капки. Те се превръщат в своеобразни лещи под действието на летните слънчеви лъчи. Морската вода сама по себе си вреди най-вече с това, че е замърсена и продължава да се замърсява, както и от прекомерното количество сол. В различните водни басейни, разбира се, се наблюдава и различна концентрация. По нашето крайбрежие водата е повече замърсена, от колкото солена.


За да защитите косата си трябва само да се грижите за нея, без да се налага да се откажете от удоволствието от плуването. С последния продукт от линията EKS - Pool EKSperience, това е изключително лесно.

 

Pool EKSperience - неговата формула се основава на три специфични елементи:
 

• Pro Витамин В5 за укрепване, защита и успокоява
• Citronella за да противодейства на неприятната миризма
• UV филтри за защита на косата от слънчевата светлина


Действието му е тройно:

•  Анти - хлор като активен щит срещу действието на хлора, химикалите и слънчевата светлина. Премахва миризмата на хлор.
•  Анти - зелен за намаляване на "парниковия ефект" и избледняване на цвета на косата
•  Анти - къдрав за намаляване нестабилността на косъма, което да предотврати накъдрянето. Запазва косата мека с блясък и еластична. Подсилва структурата на косъма. За една красива коса през цялата година.

 Продукти на фокус:


Прехвърляне от VHS на DVD