Козметика » Информационен блог » Съвети » Аромат на жена - разкриване на тайната

Аромат на жена - разкриване на тайната

„Не се къпи, аз идвам!” – с тази войнишка лаконичност Наполеон Бонапард се обръщал към любимата си Жозефин в писмата.

 

Какво е привличало Наполеон в женския аромат, за да иска да го „вдишва” пак и пак?
Защото тъкмо телесната миризма кара мъжа да реши, че вие сте Жената, която иска да прегръща отново и отново...
Търсим отговора първо във физиологичната природа на аромата.
 

В природата миризмата съществува най-вече, за да привлича партньора за размножаване. Тази миризма се формира в периода на половото съзряване, когато започне изработването на половите хормони.
Миризма отделят също и бактериите сапрофити, живеещи в човешкото тяло. Комбинацията от тези миризми образува естествената миризма на човек.
На този фон се добавят пренесените аромати от парфюма и от мястото на живеене.
Когато мъжът среща жена, неговите обонятелни рецептори улавят нейната миризма и изпращат нервни импулси в мозъка. На нивото на първичния мъжки инстинкт жената не е нищо друго, освен потенциален партньор за размножаване.

 

Задачата на подсъзнанието е да определи доколко тази жена подхожда за целта. Това се развива в неосъзнато предразположение към жената и задвижва механизма на сексуалното възбуждане.
Има научно обяснение на феномена секс за една нощ. Съвременните жени използват парфюми, които потискат естествената миризма и лъжат обонятелните рецептори на мъжа.
По време на първата интимна близост сексуалното възбуждане на жената усилва миризмата и при такива разпространени заболявания като вагинозата се появява едва уловим неприятен мирис, който мъжкият мозък фиксира.

 

 

След това самият той не може да си обясни защо повече не иска да се връща при тази жена.
Логичният въпрос е как да се промени ситуацията, че миризмата да е привлекателна и да намери своя единствен мъж - почитател?

 

Преди всичко с поддържане на интимно здраве, категорични са сексолозите. Бактериалната вагиноза е нарушение на микрофлората, при която започва бързо размножаване на болестотворните микроорганизми и загиват полезните лактобактерии.
Такъв дисбаланс на микрофлората във влагалището може да доведе до появата на така наречената „рибна миризма”. Тя се засилва особено след подмиване с обикновен сапун по време на сексуално възбуждане.

 

Затова, подготвяйки се за среща, жената не бива да забравя за специалните интимни средства.
На пазара има достатъчно натурални интимни спрейове, които могат да поддържат интимния баланс във влагалището и така да предотвратят появата на неприятна миризма. Такива средства могат да смъкнат и симптомите на вагинални инфекции.

 

Важен е изборът на парфюми. Прекалено сладките или тежки миризми „заглушават” естествената миризма и работят като допинг. А какво се случва, когато допингът свърши, знаят всички.
Най-добре е да приучите мъжа към вашия естествен здравословен аромат. Това е една от гаранциите за по-нататъшната му привързаност към вас и вашето тяло.

 


Препоръчваме Ви тези продукти:


Продукти на фокус:


Прехвърляне от аудиокасети и плочи на CD или mp3